Haberbulteni.com.tr - Sondakika güncel haberler
HV
19 MART Salı 08:03

Ensar Vakfı'nın kitap masrafları AKP'li Ümraniye Belediyesi’nden

Ensar Vakfı’na ait yayınevinden çıkan bir kitabın yüzbinlerce liralık basım masraflarını Ümraniye Belediyesi'nin karşıladığı ortaya çıktı.

Genel
Ensar Vakfı'nın kitap masrafları AKP'li Ümraniye Belediyesi’nden

AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin, Karaman’daki öğrenci yurdunda çocuklara cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na bağlı Ensar Neşriyat'tan çıkan 18 ciltlik Te’vilatü’l Kur’an Tercümesi isimli kitabın basım masraflarını karşıladığı ortaya çıktı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgiye göre Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından “355 set Ebu Mansur El Maturidi Te’vilatü’l Kur’an Tercümesi adlı eserinin basılması işi” adı ile 23 Mart 2021 tarihinde ihale düzenlendi. Pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihalenin sözleşmesi 8 Nisan’da imzalandı. 390 bin TL karşılığında imzalanan sözleşme, Ümraniye Belediyesi ile Proje Sanat Baskı Promosyon Tanıtım Organizasyon Sanayi ve Dış Ticaret isimli şirket arasında imzalandı.

BASIMINA AYRI, TANITIMINA AYRI, YÜZBİNLERCE LİRALIK HARCAMA

Kitabın basım masrafları bununla da sınırlı kalmadı. Ümraniye Belediyesi 2019 yılında da pazarlık usulüyle bir ihale düzenleyerek, aynı kitabın 500 adet basımı için Laciverd Fikir ve Tasarım Ajansı isimli şirket ile 280 bin TL’lik sözleşme imzalamıştı.

Ümraniye Belediyesi ayrıca 10 Ekim 2018 tarihinde kitabın tanıtımının gerçekleştirileceği sempozyum için de bir ihale düzenlemiş ve yine pazarlık usulüyle düzenlenen ihale kapsamında, Menassa Reklam Organizasyon isimli şirket ile Ümraniye Belediyesi arasında 215 bin TL’lik sözleşme imzalamıştı. Böylelikle Ümraniye Belediyesi, Ensar Vakfı’na ait yayın için 670 bin TL'si basım masrafı olmak üzere toplamda 885 bin TL'yi aşan harcama yaptı.

BASIM MASRAFI, SATIŞ ÜCRETLERİNİN ÇOK ÜZERİNDE

Dikkat çeken bir diğer detay ise, kitap için ayrılan basım masraflarının, kitabın satış fiyatlarını geçmesi oldu. Kitabın 18 ciltten oluşan setinin etiket fiyatı bin 10 TL olarak belirlenmesine rağmen Ensar Neşriyat, online yayınevi üzerinden kitabın setini 656,50 TL karşılığında satışa çıkardı. Son düzenlenen ihalede ise Ümraniye Belediyesi tarafından set başına bin 98 TL olmak üzere, 355 set için 390 bin TL ödeme yaptı.

‘PROJE ORTAĞIMIZ ENSAR VAKFI YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM’

Kitabın ön sözünde yazısı bulunan eski Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ifadeleri ise özetle şöyle: 

“Kültürel faaliyetlerin, yerel yönetimlerin görev ve hizmet alanları içerisinde de önemli bir yer tutması gerektiği bilinciyle çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, bu doğrultuda birçok kültür hizmetine öncülük etmiştir. Bu yüzden benim de hocam olan Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, İmam Maturidi’nin çağlara ışık tutan Te’vitatü’l Kur’an adlı eserinin çevirisi konusunda bizden destek ve işbirliği talebinde bulunduğunda hiç tereddüt etmeden kabul ettim.

Bu çalışmada proje ortağımız olan Ensar Vakfı yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tarihi değere sahip dini eser üzerindeki çalışmada bize de emek vermeyi nasip eden Allah Teala’ya sonsuz şükürler olsun.

AdminAdmin

YORUMLAR