Haberbulteni.com.tr - Sondakika güncel haberler
HV
19 MART Salı 12:26

Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi: 'Ben evli barklı adamım'

Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik söylemleri ve kararlarıyla ilgili sık sık eleştirilen ve gündemden düşmeyen Özcan, son olarak belediye meclis toplantısında söz almak için el sallayan AKP'li kadın üyeye yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanmıştı

Gündem
Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi: 'Ben evli barklı adamım'

Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik söylemleri ve kararlarıyla ilgili sık sık eleştirilen ve gündemden düşmeyen Özcan, son olarak belediye meclis toplantısında söz almak için el sallayan AKP'li kadın üyeye yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanmıştı. Özcan, "Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. Allah Allah, ayıp oluyor el sallamak falan. Ben evli barklı adamım ayıp oluyor" diye konuşmuştu.

Tanju Özcan, belediye meclis toplantısında AKP'li üyeye yönelik sözleri ile ilgili tepkiler üzerine sosyal medya hesabından, meclis toplantısındaki konuşmasını paylaşarak "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" diye yazmıştı. Meclis üyesi Hacer Çınar, Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne, Tanju Özcan'a karşı koruma kararı alınması için başvuru yapmış, mahkeme, 'tedbir' talebini kabul ederek Hacer Çınar hakkında Tanju Özcan'a karşı 30 gün süreyle koruma kararı vermişti.

Özcan, daha sonra kendisine yönelik geçekleştirilen protesto gösterisine, belediye başkanlığı binasının camından dans ederek yanıt vermişti.

CHP Genel Merkezi’nde dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'de, tepki çeken açıklamalarıyla tartışma konusu haline gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı çıktı. CHP yönetiminin disipline sevk gerekçesi olarak, Tanju Özcan'ın 16 Mayıs'taki belediye meclis toplantısında el kaldıran AK Parti'li Hacer Çınar'a "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri ve bundan dolayı yapılan protestoya karşılık verme şekli gösterildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar genel merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda genel merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır. Ayrıca, bir kadın hemşerisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve 'uyarı' ile cezalandırılmıştır.

Tanju Özcan’ın ‘uyarı’ cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran’daki toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, ‘kesin ihraç’ istemiyle ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

AdminAdmin

YORUMLAR