Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının ardından gündeme gelen 2011 yılına ait bir konuşmasıyla ilgili olarak eleştirilere yanıt verdi. Bozdağ, "Terör vasfı olmadığı dönemlerde herkesin söylediklerini bir çıkartırsak, yarıştırırsak neler olur" diye konuştu. Açıklamasında kurumlara sızmış teröristlerin temizlenmesinde büyük fedakarlık yapıldığını vurgulayan Bozdağ, eleştirilere karşı savunma yaptı.

Bekir Bozdağ, Can Atalay kararının okunmasının ardından kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Bozdağ, dünden beri şahsına yönelik haksız ithamlar yapıldığını belirterek, Can Atalay'ın unutulduğunu ve Bekir Bozdağ üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışıldığını ifade etti. Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yönelik övgüler içeren 2011 yılındaki konuşmasını hatırlatan eleştirilere karşı, "Ben bunu defalarca söyledim ama 2011'de, 13 sene önce söylenmiş bir sözü sürekli getirip benim daha sonra söylediklerimi yok saymak büyük bir haksızlıktır" şeklinde konuştu.

Bozdağ, açıklamasında terör vasfı olmadığı dönemlerde yapılan sözleri hatırlatarak, kurumlara sızmış teröristlerin temizlenmesinde büyük fedakarlık yapıldığını ifade etti. Dershanelerin, medya organlarının, eğitim kurumlarının, derneklerin kapatılmasında, yargının, adliyenin, emniyetin, ordunun, devletin bütün kurumlarında sızmış teröristlerin temizlenmesinde büyük bir gayret gösterildiğini belirtti.