Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği aylık fark ödeme tarihlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, SSK emeklilerine 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerine ise 7 Şubat'ta fark ödemeleri gerçekleştirilecek. Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren yüzde 49,25 oranındaki zamla birlikte emeklilere yapılacak olan ek ödemeler, emekliler arasında büyük bir heyecan yaratmış durumda.

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek." dedi.

Özellikle maaşlarına yapılan son düzenlemelerden memnuniyetsiz olan emekli vatandaşlar, seyyanen zam taleplerini sosyal medya ve emekli dernekleri üzerinden dile getiriyor. Bu kapsamda, yerel seçimlere kısa bir süre kala kulislerde konuşulan bilgiler, emeklilere 7 bin TL civarında seyyanen bir zam yapılacağı yönünde.