Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek gençlere yönelik Aile ve Gençlik Fonu kapsamında faizsiz kredi verileceğini duyurdu. Başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını belirten Bakan Göktaş, bu fonun ilk defa deprem bölgesinde uygulanacağını ve daha sonra ülke genelinde yaygınlaştırılacağını ifade etti. Göktaş, "Başvuruları e-Devlet aracılığıyla alacağız." dedi.

Daha önce TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanuna göre, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesi öngörülüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla sağlanacak. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki vaadi hatırlatıldı. Göktaş, gençlere sağlanacak bu destekle kendi projelerini hayata geçirebileceklerini belirtti.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılacak olan Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat itibarıyla aile.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak.

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olarak sunulacak ve 4 yılda geri ödeme şartıyla kullanılabilecek.