Elektronik sigara, kokusu ve tadı nedeniyle gençler arasında giderek popüler hale gelirken, bu alışkanlığın 'tiryaki dili' sendromuna yol açabileceği ortaya çıktı. Elektronik sigara kullanıcılarının tat alma duyusunu tamamen veya kısmi olarak kaybetme riski, uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarla ortaya kondu.

Elektronik sigara kullanıcılarının 'tiryaki dili' sendromuna yakalanma riskine dikkat çeken uzmanlar, sigarayı bırakmak veya kokusu-tadı nedeniyle elektronik sigaralara yönelmek isteyenleri uyarıyor. Sendromun, tat sorunlarının yanı sıra altta yatan ağız sağlığı sorunlarını ve hatta sistemik sağlık sorunlarını maskeleyebileceğine dikkat çekiliyor.

Elektronik sigaraların gençler arasında yaygınlaşmasıyla birlikte, bu cihazların sigarayı bırakmayı daha zor hale getirdiğini belirten araştırmalar, bu alışkanlığın beraberinde getirdiği olumsuz etkileri gündeme taşıyor. İngiltere'nin tütün içeriğini yasaklama kararı da bu yöndeki endişeleri güçlendiriyor.

Dr. Rhona Eskander, 'tiryaki dili' sendromu hakkında şunları söyledi: "Bu endişe, diğer sağlık sorunlarını maskeleme potansiyelinde yatmaktadır. Bazı durumlarda, kalıcı veya ciddi tat sorunları altta yatan ağız sağlığı sorunlarının ve hatta sistemik sağlık sorunlarının göstergesi olabilir."

Son zamanlarda İngiltere, elektronik sigaraların genç nesiller arasında popülerleşmesiyle birlikte tütün içeriğini yasaklama kararı aldı. Ancak uzmanlara göre, tiryaki dili sendromu doğası gereği tehlikeli olmasa da, sigara kullananlar için rahatsız edici ve sinir bozucu bir durum olabilir.